“Само за 2 дни страната претърпя доста катаклизми от изявлението

...
 “Само за 2 дни страната претърпя доста катаклизми от изявлението
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Подкрепете ни да спрем джендър пропагандата в училищата


 izbori_2023_v1_014

 

“Само за 2 дни страната претърпя много катаклизми от изказването на министъра на финансите. Това нещо този министър на финансите го прави повторно в предизборна обстановка. Спомнете си на предходните избори, същият министър на финансите начерта същата апокалиптични картина. Резултатът е, че служебното държавно управление се намесва директно в следващата предизборна акция и ние това го приказваме от първия ден. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в 24 МИР София Георги Свиленски в предаването “Лице в лице ” по БТВ.

“Да кажеш, че страната е пред банкрут и валутният ръб е заплашен, това е меко казано закононарушение против страната и против българските жители, тъй като просто не е правилно ”, добави Свиленски и изясни, че пари има и за пенсии, и за обществени заплащания, и не би трябвало да бъде спирана безусловно никаква поддръжка и за бизнеса, и за семействата. Според него с тези си изявления служебното държавно управление оправдава своята неспособност да събира доходи и своята опция да прави корупция.

“Как да имаме вяра на този финансов министър като един ден споделя едно, а на идващия ден самичък се опровергава? Това, което желаеме е виновните институции професионално да излязат и да кажат какво е финансовото положение на страната, както направиха Българска народна банка ”, разяснява социалистът.

“Миналата година, когато предложихме таван на цената на тока за битови консуматори, същите тези анализатори, които в този момент приказват против предлагането ни за таван на цените на съществени артикули, тогава предупреждаваха, че електроразпределителните сдружения ще банкрутират и ще имаме режим на тока. Днес, една година по-късно, мораториумът отмина, само че цената на тока не се увеличи и ток има ”, напомни Георги Свиленски и уточни, че мярката, която Българска социалистическа партия предлага, краткотраен таван на цените на артикули от дребната потребителска кошница, към този момент се ползва в някои европейски страни. “Ние може да чакаме, само че кашкавалът на българската държавна компания, който във фирмения магазин е 15 лева, през днешния ден в комерсиалната верига беше 27,80 лева Ето това би трябвало да се спре ”, добави претендентът за депутат.

По думите на Свиленски позицията на социалистите за еврото е поредна: “Ние казахме: България ще влезе в Еврозоната тогава, когато е подготвена. Тогава, когато кашкавалът не е 30 лева, а песнията на пенсионера - 460 лева Тогава, когато няма инфлация и тогава, когато имаме информация по какъв начин ще се отрази това на бизнеса, на стопанската система и на българските жители. Очевидно е, че това не може да е 1 януари 2024 година ”

Георги Свиленски бе безапелационен, че за Българска социалистическа партия най-съществен е мирът и това България да не бъде въвлечена във войната с доставянето на оръжия на Украйна. “България няма и какво да праща. Когато ни обясняваха, че като пратим оръжия, ще ни възобновено въоръжението на Българската войска, питайте тези, които гласоподаваха това решение какъв брой е възобновено въоръжението. Тази война би трябвало да спре и да има договаряния ”, разяснява още той.

“В български учебник на 12-годишно дете, което занапред се среща с живота, му се набива в главата, че “половото увлечение нормално е ориентирано към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат желания към хора от личния си пол или към човеци и от двата пола. Понякога са нужни повече време и опит, отвън рамките на пубертета, с цел да може младежът да дефинира своята ориентировка. ” Това, което предлагаме е в образователните заведения, до 18-годишна възраст, да се забрани това нещо - да се изяснява на децата, че могат да бъдат нещо друго от момче и момиче, че сами могат да решат да сменят пола си ”, сподели Свиленски за референдумът, който Българска социалистическа партия провежда, против навлизането на джендър идеологията в учебните заведения.

В умозаключение той прикани българските жители на изборите на 2 април да гласоподават с номер 1 в бюлетината.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР